Bloggere skriver om vigtigheden af at bevare regnskovene

Jordens regnskove har en kolossal betydning for klodens klima, dyrearter, industriproduktion, turisme og som levevej for millioner af mennesker. I en travl hverdag i Danmark er det måske ikke altid det danskere tænker mest på, men heldigvis minder en organisation som Verdens Skove om den altafgørende betydning, som skove har. Det er katastrofalt, hvis rydningen af regnskovene fortsætter i samme tempo og til sidst forsvinder. Som en blogger malerisk og præcist skriver med en slet skjult henvisning til fotosyntese og CO2-udslip, så er regnskovene jordens lunger – en helt uundværlig del af jordkloden. På Hjælp-regnskoven.dk kan du læse en række spændende og informative blogartikler, der fortæller om regnskovenes tilstand, udvikling og betydning. Det er virkelig interessant, omend det også er trist læsning, men det kan heldigvis inspirere til at bidrage til bevarelsen af regnskovene.

Regnskovene forsvinder hastigt

Regnskovene er forunderlige i al deres mangfoldighed. Halvdelen af jordens truede dyrearter kommer fra de hastigt svindende regnskove. Når regnskovene forsvinder, forgår også dyrs og menneskers eksistensgrundlag. I et blogindlæg på Hjælp-regnskoven.dk forklares det, at hvad, der svarer til knap 10.000 forboldbaner regnskov, ryddes om dagen. Det foregår med en foruroligende hast. Vi nyder alle, også i Vesten, godt af de gode råstoffer fra regnskovene såsom bl.a. tømmer, gummi, medicin og utallige madvarer. I Vesten baserer vi en stor del af vores livsstil på det, som regnskovene kaster af sig. Men det er gået fuldstændig over gevind, og rydningen af regnskovene er blevet ødelæggende. Verdens Skove gør dog, hvad de kan for at vende denne udvikling. 

Verdens Skove gør en forskel

Som det fremgår af blogteksterne, har Verdens Skove i over 30 år på forskellig vis arbejdet for bevarelsen af regnskovene, og organisationen gør virkelig en forskel. Organisationen laver kampagner, oplysningstiltag, politisk arbejde og konkrete projekter i udvalgte regnskov. På Verdens Skoves hjemmeside kan du læse om de mange vellykkede projekter og ikke mindst om, hvordan du kan bidrage til bevarelsen af regnskovene. 

Bidrag til bevarelsen af regnskovene

Både organisationen selv og blogskribenter skriver engageret og dedikeret om behovet for at støtte Verdens Skove. De forelægger tillige de let tilgængelige muligheder for at yde et bidrag. Det er en mulighed at blive medlem af Verdens Skove, donere et beløb eller købe et regnskovscertifikat. I øvrigt kan du på hjemmesiden finde henvisninger til Nature Tours sprog- og arbejdsrejser til regnskove. Læs de inspirerende blogartikler, og kig derefter nærmere på Verdensskove og mulighederne for at bidrage til denne vigtige organisation.