Det smager sundt og er lækkert

Hvis du, ligesom jeg, godt kan lide den lidt bitre tone, der er ved en grøn te, så vil du helt sikkert elske matcha te. Det er også en grøn te, men i stedet for at trække i varmt vand som den grønne, så er det et fint pulver, der piskes op i det varme vand i stedet for. Jeg synes, at det giver så meget mere smag end den klassiske grønne te, og så er farven bare noget helt for sig selv.

Lav den, som den er eller som en latte

Det gode ved matcha er, at den egner sig til lidt af det hele. Den kan laves grøn, som den er og drikkes der, men du kan også bruge både mælk og lidt sød sirup for at give den lidt ekstra. Om morgenen foretrækker jeg den, som den er. Grøn og indbydende. Men er det senere på dagen eller weekend, så skal den have lidt ekstra. Det er som en helt anden drik, selvom tonerne i smagen er den samme.

Det at piske den er ret nemt. Der skal ikke mange kræfter til, så er den klar, så længe du husker, det er en grøn te, så kogende vand er ikke det, du skal bruge til det.

Jeg finder den bedste på nettet

Jeg ved godt, at matcha te efterhånden er blevet ret moderne, og at du kan finde det mange steder og i supermarkeder. Men hvis du vil have den mere ægte og dermed meget mere velsmagende variant, så skal du på nettet. I mit tehus er der nemlig den kvalitet, der er værd at drikke til det hele.

Prøv det for eksempel til maden i stedet for vand. Det er rigtig lækkert at drikke te til maden i stedet for at drikke det til kagebordet eller bare for sig selv.