Sådan bruger du æteriske olier

Er du en af dem, som før er stødt på små flakoner med æterisk olie i en butik, som du synes duftede skønt, men ikke rigtigt anede, hvad du skulle bruge til? Så er du ikke alene. Mange tror fejlagtigt, at æteriske olier er parfume eller noget, der kun bruges som duftgivere. Men faktisk er der en lang række fordele at hente i æterisk olie. Derfor får du her en lille guide til, hvordan du kan bruge de skønne dråber.

 

Hvad er æterisk olie?

Æterisk olie er olie, som er blevet udvundet af planter eller plantematerialer – enten ved presning, dampning eller ekstraktion. Æteriske olier anvendes ofte som komponenter i parfumer, men også til aromaterapi, som smagsgivere og meget andet. 

 

Lavendel får dig til at slappe af

En velduftende lavendelolie har en helt særlig evne til at få dig til at slappe af. Derfor bruger massører og andre mennesker, der skal få folk til at slappe af, ofte et par dråber lavendelolie – enten som duftgiver i rummet eller som olie på hænderne. Du kan også selv bruge lavendelolien i hjemmet. Har du eksempelvis svært ved at sove, kan du stille en flaske lavendelolie på natbordet og løsne låget. Du kan også dryppe et par dråber på en duftsten og lade den beroligende duft sprede sig i soveværelset. 

Japansk pebermynte lindrer

Har du problemer med tænderne, bihulebetændelse eller hovedpine kan du bruge japansk pebermynteolie. For at lindre smerter og betændelse kan du gnide et par dråber direkte på det smertende område.

 

Tea Tree

En olie af Tea Tree kan du bruge til at dæmpe urenheder og betændelse diverse steder på kroppen. Tea Tree har desuden en svampedræbende effekt. 

 

Vil du vide mere om eller købe æteriske olier?

Vil du læse mere om de forskellige olietyper, så kan du se mere her, hvor du også finder et stort udvalg til salg – heriblandt alle ovenstående olier.