Kameraer siger

Hvis det er enten indbrud eller hærværk, så vil langt de fleste lade være, hvis der er kameraer oppe, for så er risikoen for at blive afsløret, fanget og straffet så meget større. Der vil altid være dem, der er ligeglade, men det er en meget lille del, og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg skulle have videoovervågning op hos os. Det filmer kun det, der er nødvendigt, og indenfor har vi fint vores privatliv og også sikkerhed.

Det var bare dyrt

Men her kom det første chok, for der er godt nok mange derude, der tjener store penge på andres sikkerhed. Jeg havde slet ikke forestillet mig i min vildeste fantasi, at det ville koste mig så meget at få et par enkelte kameraer op på huset. Jeg var ved at kaste håndklædet i ringen og bare montere attrapper i stedet, men jeg nåede ikke dertil.

I stedet kom jeg ind på en rigtig god hjemmeside. Her var priserne noget helt andet og dermed meget lavere. Først tænkte jeg, at det var for godt til at være sandt. Der måtte være et eller andet, der ikke var godt ved det her sted. Jeg tænkte, at det måtte være dårlig kvalitet eller decideret snyd og humbug. Men nej, det skyldes, at du skal sætte udstyret op selv.

Det var en smal sag

Med den besparelse havde jeg været villig til meget mere og hårdere arbejde end det, så jeg bestilte de kameraer, der skulle til. Det tog ikke lang tid at sætte dem op, også selvom jeg ikke er håndværker. De andre tager lidt for meget for den del konkluderede jeg.

De sidder, og de sidder godt. Der er styr på det hele, og alle optagelser havner på en harddisk, så de kan hentes frem, om nødvendigt, hvilket jeg aldrig håber bliver aktuelt dog.